SPECIÁL: Markéta Konvičková - Hard rock cafe LIVE 2010, DVD

20.03.2011 00:15

 

Ahoj všem!
Tento článek jsem se rozhodl věnovat prvnímu DVD mladé zpěvačky Markéty Konvičkové! Nazval jsem ho speciálem, protože zde budou novinky týkající se právě tohoto DVD. Těšte se na recenzi, na fotografie z křtu, na fotografie z DVD, prostě na veškeré informace o této novince Markéty Konvičkové :) Určitě sledujte moje stránky :) 

 Datum vydání:

18.3.2011

Cena:

99,-

Dělka:

65minut

Vydavatelství:

EMI Czech Republic s.r.o.

Tracklist:

1. Childs Anthem

2. The Climb (Miley Cyrus)

3. Proud Mary (Tina Turner)

4. Na šňůře perel

5. Mercy (Duffy)

6. Russian roulette (Rihanna)

7. Křížem krážem

8. Chvála bláznovství

9. Dokonalá

10. Veci bežné

11. Nenech mě čekat

12. Co hvězdám šeptají

13. To holky maj rády

14. Láska se nedá dělit třemi

+ bonusy Making of video

+ vystoupení na Staroměstském náměstí

 

KŘEST DVD 

Ve čtvrtek 24.3. proběhla tisková konference spolu se křtem Dvd Markéta Konvičková Hard Rock Cafe live 2010!
Markéta se představila ve zcela novém sestřihu a spolu s Michalem Davidem a Vendulou Svobodovou pokřtila kávou své první DVD.
Tiskovou konferenci moderoval Míra Hejda a celá akce byla plná vtipných momentů a situací. Všichni se skvěle bavili a vy se můžete podívat jak to na tiskovce vypadalo a jak to Konvičce slušelo

 

RECENZE DVD

 

Markéta Konvičková – Hard rock café LIVE 2010

 

                       Myslím, že můžu směle říct, že jsem jedním z největších fanoušků Markéty Konvičkové, a proto jsem si nemohl nechat ujít koncert z jejího prvního turné po ČR – Křížem krážem tour 2010! Co jeden koncert? Já jsem si nenechal ujít celkem čtyři z nich! Tohle DVD mapuje tuhle úspěšnou šňůru. DVD není vyloženě průšvih, ale opravdu tohle bude fanoušek očekávat? Dostala se na disk skvělá atmosféra, která panovala ve všech městech?
                       V prvé řadě bych „vypichol“ úžasnou kapelu No talking band, která otevírá celý koncert a to skladbou Child Anthem. Skvěle jim to spolu klape a Markéta k nim skvěle ladí. První tóny klavíru a je jasné, že Markéta vsadila na zahájení na svůj – podle mě – nejsilnější cover, který vystřihla lépe než originál – Miley Cyrus a její The Climb je v Markétině podání bezkonkurenční. DVD se veze v podobném duchu dál. Proud Mary od Tiny Turner je také na poslech skvělá a ukazuje, že i něžná blondýnka má ďábla v těle. Nejméně povedená píseň na albu – Na šňůře perel – dostává v živém podání úplně jiný rozměr a to hlavně díky Markétinu sytému hlasu a úžasném procítění. Mercy není vyjímkou a jen potvrzuje to, že cover verze jdou Markétě na jedničku stejně jako její vlastní písně. První polovinu uzavírá Rihannina „Ruská ruleta“, která musí vyvolat u každého, kdo má aspoň trochu hudebního sluchu, husí kůži. Koncert z pražského Hard rock café prostupují fotografie z vyhlašování cen, záběry z koncertů v jiných městech a taky nahlédnutí do zákulisí příprav a žertování před samotným koncertem. První pětici písní bych tedy hodnotil na výbornou. Markéta neměla nikdy lepší hlas, nikdy nebyla krásnější a záběry ze zákulisí jsou více než zajímavé.
                       Zlom pro mě bohužel nastává v druhé půli DVD. Markéta zmínila, že zazpíva 22 písní. Proč se tedy na záznamu z koncertu dočkáme jen deseti z nich? A proč polovina není ani živě, ale na playback, když na koncertech je vystřihla bravurně? Možná se mýlím, ale fanoušci věděli, že společně s hudebním DVD spatří světlo světa i nový videoklip. Markétina agentura se zřejmě nemohla rozhodnout, tak zařadila na DVD 5 potenciálních videoklipů, které právě proto nebyly natočené živě? Je to obrovská škoda. Počet písniček se dá omluvit. Jde přeci jen o záznam, ale po úžasné první polovině, kdy Markétu slyšíte „mazlit“ se s písněmi pak najednou příjde šok v podobě studiových nahrávek, díky kterým ztrácí celý koncert na atmosféře, kterou budovala první polovina disku. To mě trošku zamrzelo, protože vím, že Markéta zpívat umí a že by si se svými písničkami v živém podání ostudu netrhla. Ovšem někdo rozhodl jinak, a tak si Dokonalou, Křížem krážem nebo třeba Chválu bláznovství musíte vychutnat jen ze studia. Ale přesto musím říct, že záběry ze zákulisí jsou minutu od minuty lepší a zajímavější.
                       Bonusy jsou zajímavé pro ty, kteří si DVD pořídili jen tak, bez toho, aby Markétu znali ze Superstar, protože my, co se o Markétu zajímáme, tak všechny reportáže známe. Video z natáčení klipu Láska se nedá dělit třemi je skvělé, stejně jako z natáčení debutové desky Na šňůře perel. Myslím, že úzká spolupráce s TV Óčko je skvělý nápad. Na DVD najdete taky čtyři povedené videoklipy k hitům Co hvězdám šeptají, To holky maj rády, Láska se nedá dělit třemi a i k tomu nejnovějšímu Nenech mě čekat z pera Michala Davida. Jen je smutné, že ani jednu z těchto pecek neuvidíte živě. Celý koncert uzavírá směska písniček od Tiny Turner, Miley Cyrus a Pink. Jedná se o vystoupení na Staroměstském náměstí u příležitosti předávání Festivalových cen 2010. „Staromák“ praskal ve švech!
                      DVD doporučuju všem zarytým fanouškům, ale ať nečekají zázrak. Amosféra z koncertů se přenesla i na DVD, ale ten, kdo se skvěle bavil v nějakém klubu, kde Markéta zpívala může být zklamaný a říkat si, že ona tam toho přece zpívala víc a hlavně ŽIVĚ! Ovšem pro ty, kdo turné nenavštívili je tento hudební disk skvělým „výcucem“ podzimního turné. Ale jinak je to koncert určem každé věkové skupině, každému pohlaví, prostě každý si na něm něco najde - ať už je to krásná zpěvačka, skvěle šlapající kapela nebo nádherné prostředí Hard rock café. Jen opravdu zamrzí ta druhá polovina, která je na playback. Když je něco LIVE, tak to má být LIVE! A přestože má DVD i svoje vady, tak neváhejte a jděte si ho koupit do nejbližší trafiky, do sítí prodejen Bontoland nebo si ho objednejte ZDE.

KLADY:

Markéta Konvičková je osobnost - krásná, vtipná, nádherné zpívá a zamilujete si ji.
No talking band, Hard rock café, kvalitní hudba, záběry ze zákulisí.
Skvělá cena - 99,- !!!

ZÁPORY:

PLAYBACK, málo písní, nezajímavé bonusy.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:

65%


 

Anketa

Jakou známkou byste ohodnotili Markétino DVD? (1 - nejlepší, 5 - nejhorší)

1 (30)
31%

2 (21)
22%

3 (16)
16%

4 (14)
14%

5 (16)
16%

Celkový počet hlasů: 97

Prostor pro Vaše komentáře :) Co na DVD říkáte?

SUPER..

Katka | 23.03.2011

To dvd Markéty je úžasné..! :))

Přidat nový příspěvek